محصولات ارگانیک به محصولی گفته می شود که بدون دخالت هرگونه مادهی شیمیایی و روش های مصنوعی تولید می شود .
ارگانیک یعنی چه؟
ارگانیک به (organic)در لغت به معنی مشتق شده از موجود زنده می باشد.کی از تصورات اشتباه در مورد کشاورزی ارگانیک آن است که این شیوه کشاورز بی نیاز از کاربرد مواد شیمیایی می باشد. باید توجه داشت که ساختمان تمام موجودات زنده و غیرزنده، از ترکیبات شیمیایی تشکیل شده است. در حقیقت باید این طور گفت که آن دسته از مواد شیمیایی که به صورت طبیعی به دست آمده اند در کشاورزی ارگانیک و در حاصلخیز نمودن خاک یا حفاظت گیاهان و پرورش دام، استفاده می شوند. البته کشاورزی ارگانیک، سیستمی است که با کاربرد مستقیم یا مصرف همیشگی آن دسته از مواد شیمیایی که به راحتی به فرم قابل حل درمی آیند همچنین کاربرد هر گونه ماده ضد حیات حتی اگر منشا طبیعی داشته باشد، مخالف است. در جایی که استفاده از این ترکیبات الزامی باشد، باید آنهایی به کار بره شوند که کمترین تاثیر سو را در سیستم به جای گذارند.نه تنها میوه و سبزیجات بلکه گوشت، عسل، لبنیات و دیگر خوراکیها میتوانند به روش ارگانیک تولید شوند. گیاهان خوراکی ارگانیک بدون استفاده از مواد شیمیایی و آفتکشها تولید میشوند. برای مقابله با آفتها و حشرات مضر در پرورش گیاهان از روشهای طبیعی استفاده میشود. تنها استفاده از کودهای طبیعی مجاز است و از نگهدارنده برای افزایش عمر محصول استفاده نمیشود. گوشت و محصولات دامی ارگانیک از دامهایی تولید میشوند که در شرایط طبیعی و با عادتهای طبیعی دام پرورش یافتهاند. دامها با خوراک ارگانیک، در مکانی تمیز و با امکان دسترسی به فضای باز پرورش مییابند و به آنها هورمون و آنتیبیوتیک داده نمیشود.یکی از مهمترین ویژگیهای کشاورزی ارگانیک این است که در هماهنگی با اکولوژی قرار دارد. در این سیستم از تنوع زیستی برای تولیدات محصولات کشاورزی سالم بهره گرفته میشود. این بهرهگیری در تضاد با حفظ تنوع زیستی نیست. یعنی در طی آن تنوع زیستی فدای تولید محصولات کشاورزی نخواهد شد.
انجمن تغذیه آمریکا معتقد است که سطح ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های موجود در محصولات ارگانیک بیشتر است. همچنین تحقیقات نشان داده که محصولات کشاورزی ارگانیک سطوح پایین تری نیترات دارند، مقادیر بالای نیترات خطر ابتلا به انواع سرطان را افزایش می دهد. محصولات ارگانیک اغلب تازه تر هستند چون در تهیه آن ها از مواد نگهدارنده که طول عمرشان را بیشتر می کند استفاده نشده است. محصولات ارگانیک سینولئیک اسید بیشتری دارند که برای سلامت قلب و عروق مفید می باشد.
در کشاورزی ارگانیک کشاورزان بجای کود های شیمیایی از کود های حیوانی و کمپوست که ترکیبی از کود گیاهی و خاک است استفاده می کنند که از عاری از هر نوع آلودگی می باشند.کشاورزان عادی برای کاهش آفات و بیماری ها، حشره کش های سنتزی و مصنوعی را روی محصولات خود اسپری می کنند، اما کشاورزان ارگانیک آفت کش های خود را از منابع طبیعی می گیرند. آنها برای این منظور بیشتر از مزایای حشرات و پرندگان در کنترل زادآوری دیگر حشرات یا حتی به عنوان تله استفاده می کنند.