حافظت از گیاهان در برابر سرما یکی از چالشهایی است که دوستداران گل و گیاه با آن روبرو هستند.
محافظت از گیاهان در برابر سرما یکی از چالشهایی است که دوستداران گل و گیاه با آن روبرو هستند. برخی گیاهان نسبت به سرمای زمستان، حساس هستند؛ بنابراین باید از آنها در این فصل بهخوبی نگهداری کرد. به همین دلیل در این مقاله به بررسی نحوه نگهداری از گیاهان در فصل سرما پرداخته و راهکارهایی ارائه کردهایم تا بتوانید از گیاهان خود بهخوبی نگهداری کنید.با بارش برف اتفاق اعجاب انگیزی رخ میدهد، با حرکت آهسته برف به سمت زمین ترکیباتی از گوگرد و نیتروژن به کریستالهای برف میپیوندند و با ذوب برف این عناصر به درون خاک وارد شده و جذب گیاه میشوند.
گیاهانی را انتخاب کنید که متناسب با آب و هوای شما باشند. این گزینه ساده ترین و کمترین کاری است که می توانید انجام دهید. منطقه آب و هوایی محل زندگی خود را شناسایی کنید و گیاهانی را انتخاب کنید که بتوانند در برابر دما و شرایط جوی آنجا مقاومت کنند. چرا که گیاهان نامناسب با شرایط آب و هوایی محل زندگی شما ممکن است از بین بروند، ریزش برگ پیدا کنند، یا دچار آفت شوند، بنابراین وقت بگذارید تا گیاهان مناسب را پیدا کنید. قبل از خرید حتما تحقیقات لازم را به عمل آورید و به دنبال انواع و ارقام گیاهان متناسب با آب و هوای خود باشید.
با کاهش دما، رطوبت موجود در هوا تبدیل به شبنم می شود و در صورت کاهش بیش از حد دما، بر روی سطوح گیاه منجمد می شود.در دمای نسبتا سرد، آسیب اکثر گیاهان ممکن است حداقل باشد و فقط روی چند برگ اثر بگذارد. اما اگر دمای هوا به اندازه کافی کاهش یابد و سلول های گیاهی منجمد شوند،گیاهان حساس به سرما خواهند مرد!
برخی بر این باورند که اگر در زمستان به گیاهان زیاد آب داده شود میتوان کمبود نور و رطوبت را برطرف کرد. این تصوری بسیار اشتباه است. آنچه در پاییز و زمستان اتفاق میافتد این است که هوا سرد شده و به طبع تغییرات فصلی، تابش خورشید کاهش پیدا میکند. به همین دلیل نیز میزان تبخیر سطحی از سطح گلدانها افزایش پیدا میکند. برای جبران اثرات این تبخیر زیاد، باید مدت و فاصله آبیاری گیاهان را تنظیم کرد. زمانی که بهمنظور محافظت از گیاهان در برابر سرما، آبیاری آن را تنظیم کردید نرخ تبخیر کاهش پیدا خواهد کرد. این موضوع کمک میکند تا خاک گلدان، دیرتر خشک شود. در این صورت نیز گیاه به آب کمتری نیاز پیدا میکند. البته باید توجه داشته باشید که با ورود به فصل بهار و تابستان، این برنامه باید تغییر کرده و متناسب با تغییرات فصلی، دوباره برنامه دیگری تنظیم شود.
برای کم کردن هوای اطراف گیاهان گلخانهای تنها کافی است مناطق نزدیک به ریشه گیاه را گرم کنید. این روش نسبت به گرم کردن کل هوا ارزانتر واقع میشود. بخاریهای تابشی و هیترها میتوانند گرما را مستقیماً به اطراف ریشه گیاه منتقل کنند. علاوه بر آن وسایل بسیار زیادی وجود دارد که در این راستا موثر واقع میشوند. گرمایش از کف یکی دیگر از روشهایی است که باعث گرم شدن ریشه میشود. با این حال از آنجایی که ممکن است منجر به سوختن ریشه درختان و محصولات شود کمتر مورد استفاده قرار میگیرد.
بخاریهای برقی و گازی به گردش هوا و کاهش نقاط سرد در گلخانه کمک میکنند. مهمترین ویژگی آنها این است که به کمک ترموستات داخلی تنظیم میشوند. بنابراین تنها زمانی که دمای گلخانه به صورت ناگهانی کاهش پیدا میکند روشن میشوند. نیازی نیست گلخانه را بسیار گرم نگه دارید. البته اگر گلخانه در یک منطقه سردسیر واقع شده است با توجه به شرایط آب و هوایی میتواند دمای بخاری را در حد مشخصی نگه دارید.
دمای ۳۶ درجه فارنهایت به اندازه کافی برای گل و گیاهان گرم خواهد بود تا از یخ زدگی جلوگیری کند. اگر در گلخانه درختان و گیاهان جوانتری دارید میتوانید ترموستات را روی ۴۵ درجه فارنهایت تنظیم کنید. برای گیاهان ظریفتر دمای ۵۵ درجه فارنهایت مناسب است، میتوانید بخاریها را در یک نقطه مرکزی باز و یا انتهای گلخانه قرار دهید تا نتایج بهتری کسب کنید.