گیاهان هوازی برای افرادی که به خاک حساسیت دارند، این گیاهان ...
گیاهان هوازی برای افرادی که به خاک حساسیت دارند، این گیاهان نیازی به خاک ندارند و هفته ای دو تا سه بار آبیاری و آبپاشی روزانه نیاز دارند عاشق آفتاب هستند ولی آفتاب شدید آن ها را می سوزاند. گیاهان ، کاکتوس یا گلهای هوازی، گیاهان هیجان انگیز و جالبی هستند که میتوانند بدون خاک رشد کرده و همهی مواد مغذی و آب مورد نیاز خود را از طریق برگ هایشان تامین کنند. این گیاهان از ریشه ی خود تنها برای چسبیدن به سنگ، زمین، تنه درختان و … استفاده میکنند. بیش از 650 انواع گیاهان هوازی وجود دارد که بومی مرکز و جنوب آمریکا و مکزیک هستند. پرورش گیاهان هوازی بسیار آسان است چرا که آنها به مراقبت زیادی احتیاج ندارند و از جمله گیاهانی هستند که نمیتوانید به آسانی بکشید ! این گیاهان حتی با وجود بی توجهی شما میتوانند به رشد خود ادامه دهند. این گیاهان برای افرادی که به خاک حساسیت دارند بهترین انتخاب است و حتی دیگر لازم نیست نگران آفت زدن یا آب ندادن به موقع آنها باشید.این گیاهان در طبیعت معمولا از درخت آویز می شوند یا روی تنه درخت زندگی می کنند. می توانید در صدف، ظروف شیشه ای، چوب و ... به عنوان دکوری استفاده کنید.
برای آبیاری گیاهان هوازی دو راه متفاوت وجود دارد، اولین راه این است که آن را هر ۲ – ۳ روز یک بار با اسپری آب غبار پاشی کنید؛ زمانی آب را در محیط اطراف گیاهان هوازی اسپری کنید، که مطمئن باشید این آب به سرعت بخار نمیشود، و محیط برای مدت طولانی مرطوب می ماند؛ بنابراین هنگام صبح بهترین زمان برای اسپری کردن آب در اطراف گیاه می باشد؛ آب سرد نمی تواند به خوبی هوا را مرطوب نگه دارد؛ و با سرمایی که دارد، مستقیماً بر روی برگ های گیاه خواهند نشست؛ و این اتفاق باعث سیاه شدن برگ ها در گیاهان هوازی خواهد شد؛ برای پرهیز از این اتفاق پیشنهاد میکنیم با آب ولرم این کار را انجام دهید؛
روش دیگر غوطه ور سازی گیاه در آب است؛ کاملاً درست است که گیاهان هوازی رطوبت مورد نظر خود را از طریق کرک هایی که بر برگ ها دارند، به دست می آورند؛ اما آنها به هر حال صاحب ریشه هایی هستند که توانسته است استحکام آنها را در میان سنگ ها برقرار سازد. این ریشه ها که ظاهراً فقط وظیفه استقرار گیاه را بر عهده دارند، می توانند در فصل های پر باران همراه با جریان های آبی ای که میان سنگ ها و صخره ها به راه خواهد افتاده، آب قابل توجهی را جذب نمایند.
گیاهان را هفته ای یکبار به مدت یک ربع داخل آب قرار دهید، و بعد از خارج کردن آن باید توجه کنید که ریشه گیاه کاملا خشک شود تا باعث پوسیدگی ریشه گیاه نشود؛ همچنین توجه داشته باشید که این کار را در زمستان که رطوبت دیرتر خشک میشود کمتر انجام دهید؛ در فصل بهار و تابستان می توانید هر دو هفته یکبار، گیاه خود را به مدت ۳۰ دقیقه در آب غوطه ور سازید.
تنفس هوازی:
این فرآیند تنفس سلولی است که در حضور گاز اکسیژن برای تولید انرژی از غذا انجام می شود. این نوع تنفس در اکثر گیاهان و حیوانات، پرندگان، انسان ها و سایر پستانداران رایج است. در این فرآیند، آب و دی اکسید کربن به عنوان محصولات نهایی تولید می شوند.
تنفس بی هوازی:
این فرایندی است که در غیاب گاز اکسیژن انجام می شود. در این فرآیند، انرژی با تجزیه گلوکز در غیاب اکسیژن بدست می آید. یکی از بهترین نمونه های تنفس بی هوازی روند تخمیر در مخمر است. روند تنفس هوازی در تمام ارگانیسم های چند سلولی از جمله حیوانات، گیاهان و سایر موجودات زنده صورت می گیرد.
در طی فرآیند تنفس در گیاهان، گاز اکسیژن از طریق روزنه به سلولهای گیاه وارد می شود که در اپیدرم برگها و ساقه گیاه وجود دارد. با کمک فرآیند فتوسنتز، تمام گیاهان سبز غذای خود را سنتز می کنند و بنابراین انرژی آزاد می کنند.
گیاهان هوازی به تنهایی به عنوان یک دکور عالی قابل استفاده هستند. هم چنین میتوان از آنها برای درست کردن تراریوم هم استفاده کرد! میتوانید چند گونه از آنها را در یک گلدان قرار دهید. رنگ گلدان را جوری انتخاب کنید که با رنگ صورتی گلهای گیاهان هوازی در تضاد باشد. این گیاهان به طور طبیعی برای رشد بر روی تنه درختان آدابته شده اند پس میتوانید تعدادی از آنها را روی یک تکه چوب قرار دهید و با خزه تزیینش کنید تا هم حالتی طبیعی تر داشته باشد و هم رطوبتش تامین شود.