شماره حساب ها :
کود NPK چیست؟

به کودهایی که مجموع عناصر فوق را با هم و به نسبت متناسب دارا باشد اصطلاحاً کود کامل یا NPK گفته می‌شود.

مصرف کود باید علاوه بر افزایش تولید ، کیفیت محصولات کشاورزی را افزایش دهد. امروزه بیش از ۹۰ درصد کودهای مورد استفاده در کشاورزی کودهای شیمیایی نظیر کودهای نیتروژنی ، فسفاتی و کود های کامل NPK است. شناسایی انواع کودهای که در کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرند کمک زیادی به مصرف بهینه آنها می کند.

وقتی که به فروشگاههای محصولات کشاورزی می روید با مجموعه ای گیج کننده از کود ها روبرو می شوید. روی هر کدام از این کودها یک سری اعداد مانند ۲۰-۲۰-۲۰ ، ۳۶-۱۲-۱۲ ، ۱۰-۵۲-۱۰ یا سایر ترکیبات اعداد نوشته شده است. ممکن است از خود بپرسید ، اعداد موجود در کود به چه معناست؟

این مقادیر NPK است ، حال این سوال پیش می آید NPK چیست؟ سه عدد موجود در کود ، به ترتیب میزان ( درصد ) سه عنصر نیتروژن (N) ، فسفر (P) و پتاسیم (K) را نشان می دهند. هر چه مقدار عدد بیشتر باشد ، غلظت عنصر در کود بیشتر است. به عنوان مثال ، اگر اعداد موجود بر روی کود به صورت ۳۶-۱۲-۱۲ باشد میزان نیتروژن و فسفر آن با هم برابر و پتاسیم آن سه برابر نیتروژن و فسفر است. یا میزان نیتروژن ، فسفر و پتاسیم یک کود ۲۰-۲۰-۲۰ دو برابر کود ۱۰-۱۰-۱۰ است.

کود کامل NPK که فقط حاوی یک از عناصر باشد در سایر مقادیر ۰ خواهد بود. به عنوان مثال ، اگر کود ۰-۰-۲۰ باشد ، پس فقط حاوی نیتروژن است. یا کود ۰-۱۵-۱۵ دارای نیتروژن و فسفر است و میزان پتاسیم آن صفر است. باید هر کودی که خریداری می کنید میزان NPK در روی آن درج شده باشد.

زمان مناسب برای محلول پاشی:
1- هنگام طلوع خورشید: به‌دلیل دمای پایین مایع کمتری تبخیر شده و زمان بیشتری خواهد داشت تا به داخل برگ نفوذ کند.
2- هنگام غروب خورشید و بعد از ظهر که دمای هوا رو به کاهش باشد.
3- به زبان ساده تر زمان محلولپاشی در حدود ساعت 7الی 10صبح و یا ساعت 5 الی 7 بعد از ظهر می باشد.
4- درصورتیکه دمای هوا بسیارگرم و خشک باشد در صورت وجود نور کافی می‌توان درساعت ۲ الی ۴ صبح اقدام به محلولپاشی نمایید.
5- همه کودهای محلول در آب قابلیت محلول پاشی ندارند، برخی از کودها بسیار غلیظ تهیه شده اند و فقط برای مصارف خاکی توصیه می شوند.

عملکرد نیتروژن برای گیاه:

نیتروژن در اصل به رشد سریع شاخ و برگ کمک می‌کند. همچنین در تولید بذر گیاه و افزایش میوه موثره است. کمک به فتوسنتز و کیفیت بهتر محصول از مزایای استفاده از نیتروژن است.

عملکرد فسفر برای گیاه:

فسفر مهم‌ترین عامل در روند صحیح فتوسنتز برای گیاه است. کمک به روند تبدیل انرژی خورشید به انرژی شیمیایی قابل استفاده برای گیاهان است. فسفر توانایی گیاه برای مقابله با استرس را بالا می‌برد. از دیگر مزیت‌های فسفر، ریشه‌زایی بهتر و زیادشدن شکوفه در گیاهان را می‌توان نام برد.

عملکرد پتاسیم برای گیاه:

پتاس به کیفیت میوه و تشکیل پروتئین در میوه کمک می‌کند. کاهش بیماری‌ها در گیاه از دیگر فواید پروتئین است. در گیاهان زینتی برای گلدهی و در درختان میوه به درشت‌شدن میوه و رنگ‌انداختن میوه کمک می‌کند.

 

 

 

نحوه ارسال کالا

روش پرداخت کالا

پیگیری سفارشات